KMM Moed & Volharding Denderhoutem

Atom Percussion

De dirigent

Gunther Goossens

Gunther Goossens

Dirigent sinds 1 November 2010

Gunther Goossens begon zijn muzikale studies aan de academie voor woord en muziek van Willebroek. Uit een muzikale familie voortkomende was het dan ook geen verrassing dat muziek een deel van zijn leven werd. In de plaatselijke harmonie deed hij zijn eerste orkestervaring op. Enkele jaren later werd bij deze vereniging een percussie-ensemble opgericht waar hij zich als melodisch slagwerker verder kon ontplooien.

Met het percussie-ensemble de Eendracht uit Westrode kende hij als slagwerker enkele mooie hoogtepunten, nl. 2-maal mogen deelnemen aan het prestigieuze World Music Concours (WMC) in Kerkrade met een 4de en 3de plaats als eindresultaat in de World Division. Met het percussie-ensemble de Herleving uit Brussegem won hij in juli 2013 de 1ste prijs in de 1st Division op dit WMC.

Verder is hij als slagwerker verbonden aan 2 harmonieën waaronder Harmonie Vossem’s Voerenzonen (Vossem) en Musikalo (Ternat)

Eind oktober 2010 werd onder de vleugels van de Harmonie Moed en Volharding een percussie-ensemble opgericht waaraan hij graag zijn medewerking verleent tot op heden. Om zich verder te ontplooien in het dirigeren volgde hij in 2016 en 2017 een opleiding bij Vlamo voor slagwerk instructeurs.